Η χώρα του ονείρου: ''Σήμερον Κρεμάται Επί Ξύλου...''

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Thursday, April 21, 2011

''Σήμερον Κρεμάται Επί Ξύλου...''



Ο Χριστός σταυρώθηκε για όλες τις αμαρτίες όλων των ανθρώπων όλων των εποχών μέχρι της συντέλειας του κόσμου.


Ο Παράδεισος άνοιξε για να δεχτεί όλους τους αμαρτωλούς που μετανόησαν.

Ο Χριστός μας συγχωρεί για όλα τα αμαρτήματα αρκεί να μετανοήσουμε και να εξομολογηθούμε.

Έγινε άνθρωπος για να μπορέσουμε να φτάσουμε στη θέωση και για να κερδίσουμε τη βασιλεία των Ουρανών.

Σε κάθε άνθρωπο ο Χριστός δίνει ένα σταυρό δοκιμασιών ανάλογα με τις δυνάμεις που έχει ο καθένας και το δρόμο που ελεύθερα διαλέγει ο καθένας μας είτε είναι άγαμος στον κόσμο, είτε είναι παντρεμένος χωρίς παιδιά, είτε είναι παντρεμένος με παιδιά, είτε είναι μοναχός.

Αν σηκώνουμε το σταυρό μας με ευγνωμοσύνη, με υπομονή, χωρίς γογγυσμό, με ταπείνωση και υπακοή στο θέλημα του Θεού θα φτάσουμε στην Ανάσταση.

Στην Ανάσταση και στη Βασιλεία των Ουρανών και στην αιώνια ζωή μαζί με το Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους και τους Αγγέλους δε θα φτάσουμε ούτε με την καλοπέραση ούτε με την προσκόληση στις γήινες απολαύσεις αλλά με κάθε κακοπάθεια, νηστεία, εγκράτεια, σωφροσύνη, προσευχή, αγρυπνία, εκκλησιασμό, μετάνοια, εξομολόγηση, συμμετοχή στα μυστήρια, συχνή Θεία Κοινωνία, με την καλλιέργεια όλων των αρετών της αγάπης, φιλανθρωπίας, ελεημοσύνης,πραότητας, ακακίας, μακροθυμίας, με τη θεραπεία όλων των παθών.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Χριστού που σήκωσε το σταυρό του κάνοντας υπακοή στο Θεό Πατέρα.

Η τροφή του ήταν να κάνει το θέλημα του Πατέρα του, έζησε φτωχικά και ταπεινά ευεργετώντας τους ανθρώπους με τα θαύματά του.

Η Παναγία ζούσε ασκητικά, με σιωπή, ταπείνωση, προσευχή και φιλανθρωπίες. Ένιωσε τον αβάσταχτο πόνο του άδικου σταυρικού θανάτου του παιδιού της.

Οι Άγιοι έζησαν ταπεινά, φτωχικά, με προσευχή, αγρυπνίες, νηστεία, άσκηση, κακοπάθεια, φιλανθρωπίες, υπέμειναν μαρτύρια, συκοφαντίες, περιφρονήσεις, αρρώστειες.

Ας μιμηθούμε το παράδειγμά τους χωρίς να παρασυρόμαστε από το ρεύμα του καταναλωτισμού, της φιληδονίας, των υλικών απολαύσεων που διαφημίζεται στην εποχή μας και λατρεύει το χρήμα σα θεό.

Αν παρασυρθούμε θα χάσουμε την ψυχή μας γιατί θα την παραδώσουμε στην εξουσία του διαβόλου, θα χάσουμε το Χριστό και την αιώνια Βασιλεία του και θα κερδίσουμε την αιώνια κόλαση.

Καλή Ανάσταση σε όλους μας.

elenitheof

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"