Η χώρα του ονείρου: Η εμπιστοσύνη στο Θεό

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Tuesday, March 29, 2011

Η εμπιστοσύνη στο Θεό


Ο Θεός σαν ανοιχτό βιβλίο έχει μπροστά του τη ζωή που μας ταιριάζει και στέλνει συνέχεια σημάδια μέχρι να πούμε το μεγάλο ναι στο θέλημά του



(Ηλία Λιάμη, Ψίθυροι των αγγέλων, εκδόσεις Ακρίτας).


Ο Χριστός είπε να μη μεριμνάμε, να μη φροντίζουμε με ανησυχία, αγωνία και στενοχώρια για τη ζωή μας τι θα φάμε, τι θα πιούμε, τι θα ντυθούμε και για το μέλλον μας γιατί όπως Εκείνος φροντίζει για τα πουλιά και τα λουλούδια έτσι θα φροντίσει και για μας που είμαστε παιδιά του. Ας ζητάμε πρώτα τα πνευματικά αγαθά της βασιλείας του Θεού και την απόκτηση των αρετών (Κατά Ματθαίον, κεφ. στ΄, στιχ.25-34).




Κι όμως παρόλ' αυτά τα κακά που συμβαίνουν στον κόσμο το θέλημα του Θεού είναι να εμπιστευόμαστε τη ζωή μας στην πρόνοιά του και στη φροντίδα του. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να μάθουμε στον εαυτό μας και στα παιδιά μας είναι η εμπιστοσύνη στο Θεό.


Γιατί αν έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό δε θα έχουμε άγχος, κατάθλιψη, φοβίες, απελπισία, απογοήτευση. Δε θα καταφεύγουμε στα ψυχοφάρμακα, στο ποτό, στα ναρκωτικά, στην αυτοκτονία.


Τι θα ωφελήσει τα παιδιά μας αν τα γεμίζουμε με υλικά αγαθά και η καρδιά τους είναι άδεια από την εμπιστοσύνη στο Θεό;




24/3/2011


Elenitheof

1 Comments:

At Tuesday, March 29, 2011 6:37:00 PM , Blogger Kostas said...

Ελένη το κείμενό σου είναι πολύ όμορφο και ταυτόχρονα πολύ διδακτικό.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"