Η χώρα του ονείρου: Ήρθε η άνοιξη!

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Tuesday, March 22, 2011

Ήρθε η άνοιξη!



Ο Χριστός μας αγαπά όλους και όσο αμαρτωλοί και να είμαστε και όσο ανυπάκοοι στις εντολές του, Εκείνος μας έστειλε και τα χιόνια, μας έστειλε και τις βροχές και τώρα ήρθε η άνοιξη και αρχίζει η αναγέννηση της φύσης.
Ας πάρουμε παράδειγμα κι ας αναγεννηθούμε κι εμείς αρχίζοντας ο καθένας από την καρδιά του φροντίζοντας να ανθίσουν μέσα του τα άνθη των αρετών της αγάπης, της ειρήνης, της χαράς, της πραότητας, της μακροθυμίας, της σωφροσύνης, της αγνότητας, της εγκράτειας, της ακακίας, της απλότητας, της ταπείνωσης, της υπακοής, της φρόνησης, της σύνεσης, της διάκρισης,της προσευχής.
Ας ευωδιάζει η ψυχή μας από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.
Ας γίνει η ζωή μας μια δοξολογία στο Θεό.
Ας προσευχηθούμε για τα αδέλφια μας που ταλαιπωρούνται από δυστυχίες, καταστροφές, φτώχεια, αρρώστειες, στη φυλακή. Ας τους βοηθήσουμε όσο μπορούμε.
Αν η ψυχή μας γίνει παράδεισος τότε όλα θα αλλάξουν. Θα τα βλέπουμε όλα με άλλο μάτι. Θα βλέπουμε με τα αθώα και αγνά μάτια ενός παιδιού που υπακούει πρόθυμα τον πατέρα του και όλα τα δέχεται με αγάπη από αυτόν και τα δώρα του και τις παιδαγωνίες του. Θα καταλάβουμε τότε ότι όλα συμβαίνουν για τη σωτηρία της ψυχής μας. Θα καταλάβουμε το σοφό σχέδιο του Θεού. Ο άνθρωπος ήρθε στη γη για να μάθει ν' αγαπάει το Θεό και το συνάνθρωπο. Την αγάπη μας στο Θεό τη δείχνουμε με την υπακοή μας στο θέλημά του. Την αγάπη μας στο συνάνθρωπο τη δείχνουμε με την υλική και πνευματική ελεημοσύνη, την συγχωρητικότητα και την προσευχή.



19/3/2011
elenitheof

2 Comments:

At Tuesday, March 22, 2011 9:19:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Και εγώ το ίδιο αισθάνομαι Ελένη!

 
At Thursday, March 24, 2011 2:40:00 PM , Blogger elenitheof said...

Κώστα,χαίρομαι για σένα.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"