Η χώρα του ονείρου: Η Εκκλησία του Χριστού

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Wednesday, February 16, 2011

Η Εκκλησία του Χριστού


Όσοι πολεμούν την Εκκλησία του Χριστού μοιάζουν με τυφλούς που ρίχνουν στάχτη στα μάτια των βλεπόντων για να μην απολαμβάνουν ούτε εκείνοι το φως του Χριστού αλλά να ζουν όλοι στο σκοτάδι της κακίας μακριά από την αγάπη και την ειρήνη του Χριστού.



Η Εκκλησία είναι το θεραπευτήριο των ψυχών. Μας καθαρίζει από τα πάθη μας με τη χάρη των μυστηρίων. Θα ζει αιώνια και είναι ανίκητη όσο κι αν την πολεμούν. Όσοι την πολεμούν το μόνο που θα πετύχουν είναι να παραμείνουν αιώνια στο σκοτάδι και να βασανίζονται στην κόλαση και στο πυρ των παθών τους στερημένοι από την αιώνια χαρά της βασιλείας του Χριστού.


Οι εχθροί της Εκκλησίας του Χριστού με μίσος και κακία φανερώνουν τα ανθρώπινα σκάνδαλα που προέρχονται από τις ανθρώπινες αδυναμίες που έχουμε όλοι μας με σκοπό το οικονομικό κέρδος και για να απομακρύνουν από την Εκκλησία ψυχές για να τις καταστρέψουν. Είναι τυφλοί από την κακία και το μίσος και ο Θεός τους ο διάβολος που τους καθοδηγεί δεν τους αφήνει να δουν τα καλά παραδείγματα, ότι οι αμαρτωλοί γίνονται άγιοι μέσα στην Εκκλησία, θεραπεύονται από τα πάθη τους δωρεάν, οι σωματικές και ψυχικές ασθένειες θεραπεύονται δωρεάν μέσα στην εκκλησία με τα μυστήρια. Η Εκκλησία δωρεάν, σιωπηλά, ταπεινά και αθόρυβα κάνει θαύματα και θα συνεχίσει να κάνει μέχρι τη συντέλεια του κόσμου.

elenitheof

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"