Η χώρα του ονείρου: Η καθαρότητα του νου

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Wednesday, January 12, 2011

Η καθαρότητα του νου


Η φαντασία είναι επικίνδυνη περιοχή για τα πνευματικά θέματα γιατί χρησιμοποείται από το διάβολο. Επειδή ο διάβολος μέσω της φαντασίας προσπαθεί να επηρεάσει τον ανθρώπινο νου και οι δαίμονες κάνουν την ψυχή να έχει αισχρούς, πονηρούς, βλάσφημους λογισμούς και όλα τα ακάθαρτα ψυχικά και σωματικά πάθη γι' αυτό πρέπει να μην πιστεύουμε στα όνειρα και να προσπαθούμε να καθαρίσουμε το νου από κάθε εμπαθή φαντασία για να μπορέσουμε να ελευθερωθούμε από τις πλάνες και τα πάθη, ν' αποφύγουμε τις παγίδες του διαβόλου, να ενωθούμε με το Θεό και να επιτύχουμε το θείο φωτισμό και την αλήθεια.

(Διονύσιος Φαρασιώτης: "Οι γκουρού ο νέος και ο γέροντας Παΐσιος")

2 Comments:

At Wednesday, January 12, 2011 3:04:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Καλησπέρα Ελένη. Η φαντασία είναι το μεγαλύτερο όπλο του ανθρώπου για να εξελιχτεί και να κάνει πιο εύκολη την ζωή του. Για παράδειγμα φανταζόμαστε ότι θέλουμε να είμαστε συνέχεια κοντά με τους αγαπημένους μας και έτσι φτιάξαμε τα κινητά τηλέφωνα για να είμαστε σε επαφή όποτε το θελήσουμε. Είτε είμαστε στην δουλειά, είτε στον δρόμο.

 
At Wednesday, January 12, 2011 3:25:00 PM , Blogger elenitheof said...

Κώστα, ο άνθρωπος προσπαθώντας να κάνει τη ζωή του εύκολη έχασε το δρόμο που τον οδηγεί κοντά στο συνάνθρωπο και στο Θεό. Έφτιαξε τα κινητά για να βρίσκει εύκολα τον άλλο όπου και να είναι αλλά οι καρδιές των ανθρώπων δεν μπορούν να βρουν την αγάπη, την ειρήνη και την αληθινή επικοινωνία μακριά από το Θεό. Οι καρδιές των ανθρώπων αποξενώθηκαν.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"