Η χώρα του ονείρου: Πού οφείλεται η κρίση και πώς θα σωθούμε απ' αυτή

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Saturday, February 25, 2012

Πού οφείλεται η κρίση και πώς θα σωθούμε απ' αυτή

Οι ΄Ελληνες είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι αλλά δυστυχώς είμαστε μόνο στο όνομα. Δε ζούμε την ορθοδοξία στην πράξη, δεν ζούμε μυστηριακή και εκκλησιαστική ζωή με συνεχή μετάνοια και με υπακοή στις εντολές του Θεού γιατί δεν καταλάβαμε ότι μόνο στην ορθοδοξία μπορεί η κάθε αμαρτωλή ψυχή να θεραπευτεί από όλα τα πάθη, να ενωθεί με το Χριστό και να φτάσει στη θέωση που είναι ο προορισμός μας. Μόνο η ορθοδοξία φτιάχνει υγιείς προσωπικότητες.


Γίναμε ψυχοπαθείς και τρέχουμε στους ψυχολόγους και στους ψυχίατρους για θεραπεία και στέλνουμε σ' αυτούς και τα παιδιά μας αλλά δυστυχώς ούτε αυτοί ούτε κανείς δεν μπορεί να μας θεραπεύσει παρά μόνο ο Χριστός.

Απομακρυνθήκαμε από το Χριστό που χαρίζει την αληθινή χαρά και την ειρήνη και οδηγούμαστε με την καθοδήγηση του διαβόλου στην κατάθλιψη, τη μοναξιά, την απελπισία, την αυτοκτονία.

Διώξαμε από τα σχολεία τους πνευματικούς και θέλουμε να βάλουμε ψυχολόγους αλλά τα παιδιά μας πάνε από το κακό στο χειρότερο και κανείς δεν μπορεί να τα βοηθήσει ούτε οι γονείς, ούτε οι εκπαιδευτικοί, ούτε οι ψυχολόγοι γιατί κανείς δεν διαπαιδαγωγεί τα παιδιά σύμφωνα με το θέλημα του Θεού αλλά με τρόπο που το παιδί να μεγαλώνει καλλιεργώντας τα πάθη του εγωισμού, της φιλαυτίας, της κενοδοξίας, της φιληδονίας και πολλών άλλων παθών και να γίνεται δυστυχισμένο και να οδηγείται στην απελπισία, στην κατάθλιψη, στα ναρκωτικά.

Κανείς δε μαθαίνει στα παιδιά να προσεύχονται, να εκκλησιάζονται, να μελετούν το θέλημα του Θεού και τους βίους των Αγίων.

Ό,τι βλέπουν σήμερα τα παιδιά στην τηλεόραση είναι ακατάλληλο για την ψυχή τους.

Οι γονείς όμως δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν γιατί δουλεύουν όλη μέρα και τα αφήνουν να βλέπουν απεριόριστα ακατάλληλα θεάματα και να παίζουν παιχνίδια ανώφελα.

Δε τα στέλνουν στο κατηχητικό αλλά σε διάφορες ανώφελες δραστηριότητες φορτώνοντας το παιδί με πολλά μαθήματα από πολύ μικρό που το κουράζουν και δε το διαπαιδαγωγούν σωστά για την ψυχική του υγεία.

Με την καθαρή προσευχή που γίνεται με μετάνοια και ταπείνωση έρχεται η θεία χάρη και καθαρίζει από τα πάθη, χαρίζει χαρά και ειρήνη.

Δε μάθαμε να προσευχόμαστε με καθαρή και ταπεινή καρδιά γιατί αν το κάναμε δε θα βρισκόμαστε σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση που είμαστε τώρα.

Χάσαμε την πίστη στο Χριστό γιατί παρασυρθήκαμε από πλάνες, αιρέσεις, από το κοσμικό φρόνημα και από το διάβολο που μας τάζει καλοπέραση, υλικές ηδονές, πλούτη, δόξα, εξουσία ανάλογα με τα πάθη και τις επιθυμίες που έχει ο καθένας μας.

Ψηφίσαμε ανθρώπους να μας κυβερνάνε που δεν είναι χριστιανοί, δεν φωτίζονται από το Άγιο Πνεύμα για να κυβερνούν με σοφία και σύμφωνα με το θέλημα του Θεού γιατί αν ήταν χριστιανοί δε θα δέχονταν να ψηφιστούν νόμοι που είναι αντίθετοι με το θέλημα του Θεού.

Αν ήσαν χριστιανοί θα φρόντιζαν να μην υπάρχουν άνεργοι, άστεγοι και φτωχοί, θα φρόντιζαν να μην κλείσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις, να κάνουμε εξαγωγές με δικά μας ελληνικά προϊόντα, να έχουμε ανάπτυξη, παραγωγή, δικά μας έσοδα, δικό μας νόμισμα.

Θα φρόντιζαν να υπάρχουν τόσοι δημόσιοι υπάλληλοι ανάλογα με τα έσοδα του κράτους ώστε να μπορεί να τους πληρώσει έτσι ώστε να μη χρειάζεται να παίρνουμε κανένα δάνειο από τους ξένους με τόκους για να πληρώσουμε τα έξοδα του κράτους.

Θα φρόντιζαν όλοι οι Έλληνες να βρίσκουν δουλειά ώστε να μη φεύγουν στο εξωτερικό.

Δε θα επέτρεπαν να έρθουν αλλοδαποί στην Ελλάδα για να μην αλλοιωθεί ο ελληνικός λαός, για να μην αυξηθεί η εγκληματικότητα, για να υπάρχουν δουλειέςς για όλους τους Έλληνες.

Θα φρόντιζαν για την ελληνική ορθόδοξη παιδεία, να διατηρήσουμε την ορθόδοξη παράδοσή μας, την ορθόδοξη πίστη μας.

Αντίθετα υποστηρίζουν τα σχέδια της νέας τάξης πραγμάτων που θέλει να μας επιβάλλει την παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια θρησκεία, παγκόσμια οικονομία για να μας εξουσιάζει καλύτερα προς όφελος των πλουσίων και προς μεγάλη χαρά του διαβόλου.

Εμείς οι Έλληνες εγκαταλείψαμε το Χριστό και τώρα έχουμε υποστεί τις συνέπειες της αμαρτίας μας και οι συνέπειες είναι η παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας στους ξένους οι οποίοι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να πλουτίσουν με τη θυσία και το θάνατο του ελληνικού λαού.

Το μόνο που χρειάζεται για να σωθούμε είναι να μετανοήσουμε για όλες τις αμαρτίες μας, να τηρούμε το νόμο του Θεού, να προσευχηθούμε για τη σωτηρία μας, να έχουμε ορθόδοξη ελληνική παιδεία, να πτωχεύσουμε, να φύγουμε από το ΔΝΤ, να επιστρέψουμε στη δραχμή, να έχουμε δικές μας επιχειρήσεις και παραγωγή, να προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα, να αναπτυχθούμε, να έχουμε δικά μας έσοδα που να αρκούν για τα έξοδα του κράτους κι όχι να πληρώνουμε τόκους των δανείων.

Να φύγουν οι αλλοδαποί από την Ελλάδα και κυρίως όσοι δεν βρίσκουν δουλειά και αυξάνουν την εγκληματικότητα και η αστυνομία δεν μπορεί να μας προστατεύσει.

Δεν είναι ωφέλιμο για το κάθε έθνος να υπάρχει αυτό το ανακάτεμα των λαών, των θρησκειών, των πολιτισμών.

Επίτηδες μας ανακάτεψαν για να μας επιβάλλουν τα σχέδια της νέας τάξης που είναι η κατάργηση των θρησκειών και η πανθρησκεία ώστε όλοι οι λαοί να δεχτούν να προσκυνήσουν για Θεό τον Αντίχριστο.

Πολεμάνε την Ορθόδοξη Εκκλησία και το Μοναχισμό γιατί μισούνε την ορθοδοξία όπως και ο Θεός που λατρεύουν, ο διάβολος.

Η Ορθοδοξία στο τέλος θα νικήσει. Αλλά πρώτα η Ελλάδα πρέπει να διαπαιδαγωγηθεί για τις αμαρτίες της και να μετανοήσει.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"