Η χώρα του ονείρου: Η πλάνη της Νέας Εποχής

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Thursday, January 19, 2012

Η πλάνη της Νέας Εποχής

Μετά από προβληματισμούς και έρευνα σε χριστιανικές ιστοσελίδες, σε χριστιανικά βιβλία με τα λόγια των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:



Ο άνθρωπος μπορεί να θεραπευτεί από όλα τα πάθη και να φτάσει σ' αυτή τη ζωή στην καθαρότητα, στο φωτισμό και στη θέωση μόνο μέσα στην ορθόδοξη εκκλησία με τη συμμετοχή στα μυστήρια, με τη μετάνοια, την εξομολόγηση, την υπακοή στον πνευματικό, τη νηστεία, την εγκράτεια, τη Θεία Κοινωνία, την προσευχή, τον εκκλησιασμό, τη μελέτη του θελήματος του Θεού στα βιβλία των Πατέρων της Εκκλησίας και με τη μελέτη της Αγίας Γραφής.


Όταν δεν υπάρχει υπακοή στον πνευματικό, ο άνθρωπος δεν έχει ταπείνωση αλλά έχει πάθη όπως εγωισμό, υπερηφάνεια, κενοδοξία, ανθρωπαρέσκεια, φιλαυτία.


Νομίζει ότι βλέπει αγγέλους αλλά είναι δαίμονες που τον καθοδηγούν στην πλάνη ότι είναι ο ίδιος Θεός και σε πολλά άλλα ψέματα όπως έκανε ο διάβολος στον Αδάμ και στην Εύα.


Νομίζει ότι αγαπάει όλους τους ανθρώπους αλλά αγαπάει μόνο τον εαυτό του γιατί τέλεια αγάπη σημαίνει ένωση με το Θεό ο οποίος είναι ταπεινός και ακενόδοξος όπως μας έδειξε ο Χριστός με τη ζωή του και τη διδασκαλία του.


Δεν υπάρχει μετενσάρκωση γιατί ο Θεός φροντίζει σ' αυτή τη ζωή με διάφορες δοκιμασίες να βοηθήσει τους ανθρώπους να θεραπεύσουν και να καθαρίσουν την ψυχή τους από τα πάθη ώστε στην άλλη ζωή να απολαμβάνουν να τον βλέπουν σα φως κι όχι να τους καίει σα φωτιά.


Το Θεό που είναι φως για να τον δούμε πρέπει να έχουμε ταπείνωση και καθαρότητα από τα πάθη για να μας δυναμώσει με τη χάρη του να αντέξουμε και να δούμε το άκτιστο φως όπως το είδαν οι Άγιοι που καθαρίστηκαν κι έφτασαν στην ταπείνωση με υπακοή στο θέλημα του Θεού και σε πνευματικό και μέσα από την ασκητική και χριστιανική ζωή και τη συμμετοχή στα μυστήρια της Εκκλησίας.


Η κενοδοξία μας οδηγεί να μιλάμε για τον εαυτό μας κι αυτό δεν αρέσει στο Θεό ενώ το καλύτερο είναι η σιωπή και η ταπείνωση όπως έκαναν η Παναγία και οι Άγιοι. Καλύτερα να μιλάμε στον πνευματικό μας ο οποίος θα μας προστατεύσει από πολλές παγίδες του πονηρού και θα μας δώσει τις κατάλληλες συμβουλές για τη θεραπεία της ψυχής.


Ο διαλογισμός είναι προσευχή στους δαίμονες.


Οι εξωγήινοι είναι δαίμονες ή μυστικά πειράματα κάποιων ανθρώπων με σατανικά σχέδια.


Πολλά όνειρα προέρχονται από δαίμονες και δεν πρέπει να τα πιστεύουμε.


Οι άγγελοι που εμφανίζονται και κάνουν θεραπείες ή διδάσκουν είναι δαίμονες γιατί οι άνθρωποι που τους βλέπουν δεν κάνουν υπακοή σε πνευματικό ώστε να ταπεινωθούν και να καθαριστούν κι έτσι τους εξαπατούν οι δαίμονες.


Οι ικανότητες που έχουν κάποιοι οφείλονται στους δαίμονες με σκοπό να τους οδηγήσουν στην υπερηφάνεια.


Η Νέα Εποχή ανακατεύοντας όλες τις θρησκείες προσπαθεί να απομακρύνει τους ανθρώπους από την ορθόδοξη πίστη και την ορθόδοξη εκκλησία και να προετοιμάσει τους ανθρώπους να λατρεύουν τον εαυτό τους και το διάβολο για Θεό.


Ο σκοπός της χριστιανικής ζωής και της υπακοής σε πνευματικό είναι η απόκτηση του Αγίου Πνεύματος που καθαρίζει, φωτίζει και θεώνει την ταπεινή, υπάκοη και μετανοημένη ψυχή και χαρίζει τους καρπούς και τις αρετές, αγάπη, χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότητα, αγαθοσύνη, πίστη, πραότητα, εγκράτεια και τα υπερφυσικά χαρίσματα, διορατικό, προορατικό, ιαματικό.


Το ανακάτεμα όλων των θρησκειών δεν είναι ορθόδοξη πίστη και δεν οδηγεί στη θέωση αλλά στην αυτοθέωση και την υπερηφάνεια του διαβόλου. Η υπερηφάνεια είναι η μεγαλύτερη αμαρτία που μας χωρίζει από το Θεό.


Πρέπει να ερευνούμε για να μάθουμε την αλήθεια και το θέλημα του Θεού στα λόγια των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης εκκλησίας γιατί αυτοί μετά από την κάθαρση από τα πάθη έφτασαν στο φωτισμό και στη θέωση κι όχι στα λόγια ανθρώπων που έχουν απομακρυνθεί από την ορθόδοξη παράδοση και πίστη και πιστεύουν σε πλάνες που τους υποβάλλουν οι δαίμονες.


Πρόσεξε τον εαυτό σου. Αν σε έχουν εξαπατήσει οι δαίμονες, αν είναι πλάνη όλα αυτά που πιστεύεις κι αν δεν σε έχει φωτίσει η χάρις του Θεού, θα το καταλάβεις γιατί δε θα μπορείς να κάνεις υπακοή σε πνευματικό και να ταπεινωθείς γιατί θα έχεις ήδη αναπτύξει πολύ το προσωπικό σου θέλημα, τον εγωισμό, τη φιλαυτία και την υπερηφάνεια. Θα σκέφτεσαι ότι οι πνευματικοί και η εκκλησία κάνουν λάθος, εσύ τα ξέρεις καλύτερα από όλους και μάλιστα μπορείς και να θεραπεύεις τους ανθρώπους. Αυτά τα πάθη μας εμποδίζουν να ενωθούμε με το Θεό και να αγαπήσουμε το Θεό και το συνάνθρωπο με ανιδιοτέλεια και αυτοθυσία.
Αν όμως σε φωτίσει η χάρις και ξεφύγεις από τις πλάνες τότε οι δαίμονες θα σε πολεμήσουν πάρα πολύ έντονα με λογισμούς, όνειρα και με διάφορους τρόπους που χρησιμοποιούν. Θα χρειαστείς πνευματικό για να σε βοηθήσει και να σε καθοδηγήσει. Όμως θα νικήσεις στο τέλος όλους τους πειρασμούς με την ταπείνωση και την υπακοή στον πνευματικό.


elenitheof

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"