Η χώρα του ονείρου: Ποιος θα νικήσει τελικά;

Η χώρα του ονείρου

“Η ψυχή του Χριστιανού πρέπει να είναι λεπτή, να είναι ευαίσθητη, να είναι αισθηματική, να πετάει, όλο να πετάει, να ζει μες στα όνειρα. Να πετάει μες τ’ άπειρο, μες τ’ άστρα, μες τα μεγαλεία του Θεού, μες τη σιωπή. Όποιος θέλει να γίνει Χριστιανός, πρέπει πρώτα να γίνει ποιητής. Γέροντας Πορφύριος

Tuesday, November 30, 2010

Ποιος θα νικήσει τελικά;


Ζούμε σε καιρούς σαν αυτούς που αναφέρει το θεόπνευστο βιβλίο της Αποκαλύψεως. Τότε που οι άνθρωποι θα αμαρτάνουν ασύστολα και ενώ ο Θεός θα τους δίνει ευκαιρίες μετανοίας, αυτοί δε θα θέλουν να μετανοήσουν. Θα μένουν πεισματικά στην αμαρτία.

Ο Σατανάς γνωρίζοντας ότι πλησιάζει η ώρα που θα χάσει κάθε εξουσία του στη γη, προσπαθεί να επεκτείνει την κυριαρχία του στον κόσμο και να παρασύρει μαζί του στην άβυσσο της Κολάσεως όσο περισσότερα θύματα μπορεί. Έχοντας στα χέρια του τα ΜΜΕ και το γλυκύτερο θέλγητρο, την αμαρτία, υπόσχεται την ευτυχία προτείνοντας στους ανθρώπους μια αδέσμευτη και ανέμελη ζωή χωρίς τα μη και τα όχι της Εκκλησίας, χωρίς ηθικούς κανόνες, χωρίς πρέπει και δεν πρέπει. Προσπαθεί να δικαιολογήσει κάθε παράβαση. Στόχος του να χτυπήσει την Εκκλησία και μάλιστα τον Ιδρυτή της και Αρχηγό της, το Χριστό. Γι' αυτό κινείται με μανία εναντίον της Εκκλησίας και αφηνιάζει όταν δει το σημείο του Σταυρού με το οποίο τον κατενίκησε ο Χριστός. Κάνει το παν για να πετάξει το Σταυρό από τις αίθουσες των σχολείων, των Δικαστηρίων. Με το πρόσχημα της πολυθρησκευτικότητας και του σεβασμού της ελευθερίας παρακινεί όργανά του να αρχίσουν πόλεμο κατά του Σταυρού.

Η φωνή του Χριστού φτάνει στις καρδιές μας: "Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε αλλά θαρσείτε, εγώ νενίκηκα τον κόσμον" (Ιω.ις΄33).

Από το ορθοδοξο χριστιανικό περιοδικό: "Ο Σωτήρ" 1 Δεκεμβρίου 2010

Αν πιστεύουμε και αγαπάμε το Χριστό ας το δείξουμε με τη μετάνοια, την εξομολόγηση, την υπακοή στο θέλημά του και στις συμβουλές του πνευματικού μας πατέρα, με τη συμμετοχή μας στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας, με νηστεία, προσευχή, μελέτη του Λόγου του Θεού, με ελεημοσύνες, με ταπείνωση, συγχωρητικότητα για τα λάθη των άλλων. Ν' αποφεύγουμε την κατάκριση. Έχουμε δικά μας πάθη που πρέπει να θεραπεύσουμε. Ας μην ασχολούμαστε με εκείνα των άλλων.

 Όποιος είναι καλοπροαίρετος θα ψάξει και θα βρει την αλήθεια. Όποιος είναι κακοπροαίρετος ακόμα και το μεγαλύτερο θαύμα να δει μπροστά του δε θα πιστέψει.

elenitheof
30/11/2010

2 Comments:

At Sunday, December 05, 2010 7:00:00 PM , Anonymous Anonymous said...

Καλησπέρα Ελένη. Θα νικήσει το καλό, όπως γίνεται και στις ταινίες. Γιατί αν το καλοσκεφτούμε δεν πιστεύαμε ποτέ ότι θα ζήσουμε τέτοια πράγματα, λέγαμε αυτά είναι μόνο στις ταινίες.

 
At Tuesday, December 28, 2010 10:06:00 PM , Blogger elenitheof said...

Η αμαρτία έχει αυξηθεί τόσο πολύ που οι άνθρωποι μισούνε το Θεό γιατί τα έργα τους είναι σκοτεινά και γιατί θεωρούν το Θεό σαν σκληρό δικαστή και αμείλικτο ανακριτή. Ο διάβολος συκοφαντεί το θεό στους ανθρώπους. Τους πείθει ότι ο Θεός προσβάλλεται σε τέτοιο σημείο από την ανυπακοή μας, ώστε πρέπει να πληρώσουμε γι’ αυτήν με αιώνια βάσανα, τα οποία Εκείνος δημιούργησε γι’ αυτό το σκοπό.
Η αλήθεια είναι ότι ο Θεός είναι πάντα φίλος του ανθρώπου. Η αμαρτία μας κάνει ανίκανους να δούμε το φως του Θεού, μας χωρίζει από το Θεό. Στη Δευτέρα Παρουσία του Χριστού το φως του θ' αγκαλιάσει τα πάντα, η αγάπη του θα καλύψει τα πάντα με το ιερό πυρ της το οποίο θα καίει γι' αυτούς που τον μισούν ενώ αυτούς που αγαπούν το Θεό θα τους κάνει λαμπερούς και φωτεινούς.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home


Κέρσορες © "Copy/Paste"